Zázrak jménem červená čočka

11. 09. 2019 | 160 slov

Červená čočka (barvu má spíše oranžovou) má dvě hlavní výhody oproti běžné čočce:

Kromě toho je samozřejmě extrémně zdravá - jako luštěnina má vysoký obsah bílkovin a vlákniny.

Červená čočka je vlastně synonymum pro zdravý životní styl

Já z ní nejčastěji vařím polévku - zpěním cibulku, přidám klobásu, mrkev a česnek, klidně i papriku a rajčata. Přileju vodu a až vře, vhodím čočku a za pár minut je hotovo. Přidám sůl, pepř, majoránku.

Dá se kombinovat s rýží jako příloha. Uvaříte čočku, rýži v libovolném poměru, smícháte (pokud máte rádi Indii tak přidejte kari nebo kurkumu) a máte skvělou přílohu která je výživnější než samotná rýže.

Dá se uvařit na mnoho jiných způsobů, chuťově je příjemná a asi bych ani nepoznal rozdíl oproti normální čočce. Podobné výhody jako červená má i černá čočka.